Търсене на имоти

Азиатските пазари на имоти водят процеса на възстановяване

Комуникационната и транспортна свързаност на глобалните градове се счита за все по-важна предпоставка за добрите наемни резултати.

Азиатските пазари на имоти водят процеса на възстановяванеАзиатските пазари на недвижими имоти са начело в процеса на възстановяване на наемните нива, изпреварвайки западните пазари, сочи нов доклад.

В най-добра позиция за високи резултати са градовете с добри комуникационни и транспортни връзки, се казва в проучването на компанията за управление на инвестиционни фондове за имоти PRUPIM.

Според нея съществува значителна разлика по отношение на наемния ръст в отделните региони по света, като този в Азия продължава да изпреварва Европа и Северна Америка.

Наред с това локациите с добре развити глобални връзки се представят по-добре в сравнение с по-малките градове, които са в по-голяма степен зависими от вътрешната икономика, особено в Европа и Великобритания.

„Макроикономическите и демографските сили сочат продължителен наемен ръст на азиатските пазари, като за някои има риск от прегравяне, тъй като инвеститорите може да плащат повече за първокласните имоти...“, коментира Ричард Гуилиям, заместник-директор Проучвания в компанията.

Той добавя, че в Европа се наблюдава разделение север-юг, при което югът ще продължава да бъде нежелана област за инвеститорите в първокласни имоти. Ръстът в САЩ пък се очаква да продължава да се реализира с по-бавни темпове.

От компанията казват, че имотите продължават да се смятат за атрактивен инвестиционен клас, тъй като предлагат сравнително висока доходност и по-нисък риск в сравнение с акциите и по-добра възвръщаемост от държавните ценни книжа или парите в брой.

Въпреки това опасенията относно глобалната икономика карат инвеститорите да се насочват към първокласни активи със сигурен доход и да отбягват второстепенни и треторазрядни имоти се недобри локации.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини