Търсене на имоти

Анкара с нов мащабен жилищен проект

 

Анкара с нов мащабен жилищен проектСлед Истанбул и столицата Анкара заложи на мащабните жилищни проекти, които да обърнат погледа на чужденците в посока имотния пазар на града. Последният планиран проект се нарича „Голфкент” и както сочи името му, ще бъде ситуиран около луксозно голф игрище, с акцент върху еко тематиката.

В крайната си фаза мини-градът, който се намира на 32 километър на магистралата за Ескишехир, ще има 2 640 апартамента и къщи, търговски площи, училища, социални и административни сгради. В „Голфкент” ще бъде построена и една от най-високите бизнес сгради в Анкара.

Около 70% от първата част на проекта вече е завършена и се продава, като едностайните апартаменти, с площ между 56 и 65 кв.м са на цени между 44 580 и 65 800 евро, а многостайните, с площ над 130 кв.м са от 135 800 до 208 000 евро. Основните купувачи, към момента, са от вътрешния пазар, като 30% от тях са от Истанбул. Немалка част са чужденците, които работят в посолствата в столицата и са открили в проекта достатъчно доходоносен начин да инвестират спестяванията си.

Втората част на проекта се очаква да бъде завършена в края на 2014.  

 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини