Търсене на имоти

Мечтаете да имате собствен замък? Ето къде и за колко пари можете да си купите…

Ако сте непоправим романтик или просто обичате величието и една от най-големите ви мечти е да имате собствен замък, изданието „Love Property“ селектира някои от предложенията на пазарите за недвижими имоти по света. Празните коридори, извисяващи се кули и запустели градини очакват своите нови собственици, които да ги върнат към живота. Разгледайте офертите, а след това калкулирайте наличните финанси или …. просто продължавайте да мечтаете.

Замък в Еквадор – 8 000 000 долара

Снимки: Prestige Property

Този величествен замък в провинция Пичинча, Еквадор обхваща 70 декара земя с буйни кипариси и евкалиптови дървета, и разполага с 50 стаи! Има нужда от някои подобрения отвътре и отвън, които са оценени на около 2 млн. долара. Около имението ще намерите скулптури от гръцката и римската митологии, монарси от цял ​​свят и сцени, които изобразяват живота на еквадорите. Освен основния замък, в имота има катедрала, два басейна в римски стил, множество павилиони и петдесет паркоместа.

Приказният остров на езерото Комо в Италия – 1 900 000 долара

Снимки: Prestige Property

Някога използван като защитна крепост, а след това ката рибарска къща, имотът е единствената резиденция на този частен остров в езерото Комо, Италия, чиято история датира още от 1723г. Малкият атол е дълъг едва 110 метра и понастоящем не е свързан с континенталната част, въпреки че е възможно новите собственици да построят мост за пешеходци. Основната къща изглежда, че плава по водата, а в далечината се разкриват приказни гледки към алпийският диапазон на Ороби. Къщата разполага с пет спални и няколко живописни балкони, затворена веранда и двор, както и с частно пристанище. През 2013 г. островът и имотите му са били класифицирани като обекти с национално значение за Италия, за това всеки ремонт трябва да бъде съгласуван с отговорната институция - FAI.

Замък в Малта – 5 000 000 евро 

Снимки: Sotheby's International Realty

Този необезпокояван дворцов имот в Зебуг, Малта, може да изглежда изоставен и обрасъл, но конструкцията на сградата е здрава и чака следващия купувач. Големият каменен замък има два входа, увенчани с големи сводести тавани, които са гаранция за царствено първо впечатление. Вътре е също толкова великолепен, колкото отвън - разполага с 15 стаи и централен двор, обсипан с колони, арки и статуи, поставени на широки балкони. Празните коридори са облицовани с традиционни малтийски плочки, извитите прозорци гледат към двора и въпреки, че се нуждае от известно обновяване, много от оригиналните функции все още са непокътнати.

Замък от 11в. в Лацио, Италия – 5,5 млн.долара – 11,1 млн.долара

Снимки: Lionard Luxury Real Estate

Разположен в Лацио, близо до Рим, този бивш феодален замък е построен от игумена Йоан V, за да осигури монашеско управление над областта Субиако. През вековете сградата е действала като крепост, луксозен дворец и е била дом на папи и кардинали. Сега обаче е в лошо състояние и очаква своето обновяване. Основната сграда е издигната на четири етажа, които разполагат с красиви камини, скулптури и произведения на изкуството, монтирани в златни рамки. Грандиозното стълбище в коридора води до втория етаж, който има седем стаи, всички умело изрисувани от художника Либорио Кокетти.

Plas Gwynfryn в Уелс, Великобритания – 628 000 долара

Снимки: On the Market

Този замък в Северен Уелс е претърпял опустошителен пожар и какви ли не капризи на времето. Построен през 1876г. той е служил като семейно жилище, болница, сиропиталище и хотел. Грандиозният външен корпус е сравнително запазен, но вътре ситуацията е друга. В задната част на главния замък има редица къщички, които биха могли да бъдат превърнати в допълнителни помещения от новите собственици.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини