Търсене на имоти

Недвижими имоти в САЩ: секторът се готви за административна криза

Недвижими имоти в САЩ: секторът се готви за административна кризаПазарът на недвижими имоти в САЩ се готви за последиците от спирането на работата на администрацията за пръв път от 17 години насам, пише онлайн изданието World Property Channel.

По думите на държавни служители, нарушения в работа на федералния апарат за жилищното кредитиране трябва да бъдат минимални.

Въпреки някои публикации в медиите, Федералната жилищна агенция (FHA) ще продължи да отпуска жилищни кредити. Агенцията обаче ще работи с намален състав, а всички 80 офиса на департамента за жилищно строителство и градско развитие,  с някои изключения, ще бъдат затворени.

"Тъй като сме в състояние да одобряваме заеми, не очакваме въздействието върху жилищния пазар да е значително, ако спирането на работата на правителството е за кратко", - съобщава агенцията в резервния си план. "Спадът на продажбите е възможен в случая, че това прекъсване продължи по-дълъг период, което може да обърне тенденцията към усилване на пазара в друга посока", допълва тя.

Спирането на административния апарат ще засегне жилищния пазар и по други причини. Поради спирането на работа на данъчните служители, Агенцията за социално осигуряване и въпросите на ветераните, намирането на информация и документи ще бъде доста затруднено и ще пречи на сключването на сделки.

По-трудно се прогнозира доверието на купувачите и продажбите.  На практика, повече от  700 000 държавни служители, които са и значителна част от купувачи, остават без заплата.

"Това е една от ситуациите, когато нищо не можем да направим, а само да чакаме развитието на събитията", - казва Клодетт Рейтер, президент на New Orleans Metropolitan Association of Realtors.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини