Търсене на имоти

Нирвана: Последният дом на Кърт Кобейн се продава

Къщата, в която Богът на гръндж-рок музиката и фронтмен на групата „Нирвана“,  Кърт Кобейн отне живота си, се предлага на пазара за недвижими имоти в Америка. Световните медии разпространиха новината, че имението в Сиатъл се продава за 7,5 млн.долара. Кърти и съпругата му, Кортни Лав са се сдобили с имота от 760 кв.м през 1994г., но сценичните им ангажименти не са им позволили да му се насладят особено много.
 
Снимки: ewingandclark.com

Къщата и прилежащите зелени пространства са повече от красиви, а гледката към езерото Вашингтон спира дъха. В преносен смисъл, но не и за Кобейн, който слага край на живота си именно в оранжерията на това имение. След трагедията, Кортни Лав е поискала това място да бъде унищожено и през 1997г. е продала имота за почти 3 млн. долара. Според местните брокери обаче историята на имота няма да попречи на продажбата - тъкмо обратното, предава realtor.com.
 
Снимки: ewingandclark.com

Построена през далечната 1902 г., къщата се намира на три-четвърти от декар в изключителния Denny Blaine - богат източен квартал на Сиатъл, на брега на езерото Вашингтон. Разполага с четири спални и бани, гардеробна и винарска изба. За интериора на дома няма информация, тъй като агенцията „Ewing & Clark“, която държи правата за продажба не е публикувала вътрешни кадри., не са включени никакви вътрешни кадри. Известно е само, че през 1999г. към имота са били добавени подпорна стена и самостоятелен гараж, пише Post-Intelligencer, а изчислените данъци са около 52 000 долара.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини