Търсене на имоти

Нови три проекти в областта на високите технологии и логистиката са удостоени със сертификати за инвестиции клас „А“

Три сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите за проекти в областта на високите технологии и логистиката са връчени през изминалата седмица от служебния министър на икономиката Теодор Седларски, според информация от пресцентъра на ведомството. На официалната церемония по връчване на сертификатитие са присъствали също служебният заместник-министър на икономиката, Лъчезар Борисов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции, Стамен Янев и изпълнителните директори на Националната компания „Индустриални зони“, Стефан Стайков и Антоанета Барес. Според представителите на инвеститорите, бизнесът и държавата работят в една посока за превръщане на България в добро място за инвестиции.
 
Със сертификати за инвестиции клас „А“ са отличени проектите на компаниите „Куестърс България“ ЕООД и „Скейл Фокус“ АД в областта на високотехнологичните дейности и проектът
на
„Агрипрес Сервиз“ ЕООД - в областта на логистиката, който ще се реализира в индустриална зона „София-Божурище“, управлявана от Националната компания „Индустриални зони“ ЕАД. Инвестициите по трите проекти възлизат на обща стойност 5.57 млн. лв. и ще генерират 345 нови работни места. Секторът на информационните технологии заедно с логистиката (съхранението на товари), аутсорсинга и автомобилната индустрия, през последните години са очертават като водещи индустриални сектори за привличане на инвестиции в България, е подчертал при връчването на сертификатите служебният министър.
 
През 2016 г. сертификати за инвестиции от висок клас са връчени за 24 проекта, с общ размер на инвестициите 383.67 млн. лв. и с предвидени около 4700 нови работни места, е информирал служебният министър на икономиката. Спрямо предходната 2015 г. броят на сертифицираните проекти е два пъти повече, а размерът на инвестициите - с близо 200 млн. лв. повече. 19 от тях се изпълняват на територията на най-динамично развиващата се индустриална зона „София-Божурище“, която се управлява от Национална компания „Индустриални зони“ с едноличен собственик на капитала - Министерството на икономиката. От началото на 2017 г. от ведомството са връчени 9 сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите за проекти на обща стойност 148.88 млн. лв., предвиждащи създаването на 3850 нови работни места.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини