Търсене на имоти

Ню Йорк си има нова най-висока сграда

Ню Йорк си има нова най-висока сграда, Емпайър Стейт Билдинг остава на второ място.

Ню Йорк си има нова най-висока сградаДо броени дни 102-етажният небостъргач „Емпайър стейт билдинг” (Empire State Building), висок 471 метра, скоро няма да е най-високата сграда в Ню Йорк, съобщава Ройтерс.

Той ще бъде изпреварен от One World Trade Center, построен на мястото на разрушените по време на терористичните атаки от 11 септември 2001 г. кули близнаци на Световния търговски център.

От построяването си през 1931 г. до 1972 г. „Емпайър стейт билдинг“ е най-високата сграда в Ню Йорк. През 1972г. той отстъпва мястото си на Световния търговски център. След атентата на 11.09.2001г. „Емпайър стейт билдинг“ се завръща на челната позиция.

Преди 6 години започна строителството на новия Световен търговски център. В началото на април беше завършено изграждането на стотния етаж на единия небостъргач, с което му остават още 1.2 метра, за да изпревари по височина „Емпайър стейт билдинг”.

Неговата височина ще достигне 541 м от основата до върха на антената си. Строителството на новия търговски център се очаква да завърши в края на 2013 г. Двата нови небостъргача ще бъдат по-високи от предишните , като височината на северната кула ще е 526 м.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини