Търсене на имоти

Порталът за имоти DOMAZA е представен в „Ръководство за начинаещи брокери“

В съвсем скоро време на книжния пазар в България ще излезе новото, допълнено издание на „Ръководство за начинаещи брокери“ от Константин Пандов – професионалист с дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, собственик и управител на агенция „ЕППИ сделки с имоти“. В книгата е представен и порталът за недвижими имоти Domaza, а авторът разказва пред екипа на Платформата каква е необходимостта от това Ръководство и какво е мястото на интернет в сектора.


 
Константин Пандов – автор и собственик на агенция „ЕППИ сделки с имоти“: „Ръководство за начинаещи брокери” възникна съвсем спонтанно. Не е тайна голямото текучество на брокери в агенциите за недвижими имоти. Моята фирма е една от първите на пазара и многократно се е налагало да обучавам нови хора. В тази връзка, реално аз бях написал книгата много отдавна, под формата на листи, събрани в една папка. Просто, до този момент не ми беше хрумнало да я издам, докато не осъзнах, че на книжния пазар липсва такава литература. Така че, просто събрах записките си и ги редактирах“.

Пандов допълва, че една от най-големите грешки на начинаещите брокери е омаловажаването на професията – на пръв поглед, всичко, което е необходимо е да се звъни по телефона и да се ходи на огледи. Реалността обаче е съвсем друга, особено за тези, които искат да бъдат успешни в работата си и да поддържат добър имидж на бранша.
 
Константин Пандов – автор и собственик на агенция „ЕППИ сделки с имоти“: „От практикуващите брокери се изискват много качества и умения: от една страна - търговски, а от друга - познания от юридическо, архитектурно и дори счетоводно естество. Опитът ми показва, че общите слабости на начинаещите в бранша са именно тези недостатъци – при някои в повече, при други – по-умерено. За това е и изключително индивидуално времето, за което стават професионалисти. Всички сме забелязвали как когато влезем в магазин един консултант успява да ни продаде стока, а друг - не. Любопитното е, че при мен успешни брокери са били коренно различен тип хора: 20-годишно момиче, жена с две деца, които възпитаваше доста строго и т.н.“.

Няколко агенции за недвижими имоти вече са си закупили книги от предишното издание на Ръководство, което е показателно за полезността и необходимостта от него при обучаването на нови брокери. Освен това, книгата е включена в препоръчителната литература на Варненския свободен университет за специалност „Недвижими имоти” и е номинирана за Книга на 2018г. в селекция за „Бизнес консултант на годината“.

Въпреки, че издава „Ръководство за начинаещи брокери“ на хартиен носител, Константин Пандов не подминава темата за значимостта на интернет в рекламирането на недвижими имоти и важността на платформи като Domaza.bg. Според него „екипът се стреми да направи партньорството си с агенциите удобно и ефективно за клиентите“, което е много важно за бизнеса.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини