Търсене на имоти

Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащаб

Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащаб през третото тримесечие на тази година.

Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащабНа глобалния пазар на недвижими имоти наемите на първокласните офис площи са се увеличили с 1,1% през третото тримесечие. Това показват данните на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL), цитирани от Property Magazine.


За седмно поредно тримесечие наемите на първокласните офиси нарастват, според статистиката на компанията.


Артър де Хаас от JLL твърди, че „Апетитът за риск на инвеститорите намалява, затова те търсят сигурни убежища“. „Повечето от големите пазари се справят по-добре, отколкото през 2008 г., но и инвеститорите, и потенциалните наематели са изключително несигурни в тази икономическа обстановка“, пише в доклада на експертите.


През третото тримесечие наемите на първокласните офиси в азиатско-тихоокеанския регион са се увеличили най-много в световен мащаб – със средно 2,5% спрямо второто тримесечие на тази година.


Пазарите на офис площи в развиващите се страни се представят най-добре. Най-висок ръст на наемите на първокласните офиси през третото тримесечие е регистриран в Пекин, Москва, Шанхай, Сао Паоло, Джакарта, Хонконг, Манила и други.


Бизнеса с новите технологии също повлия на наемите на офис площите в Силиконовата долина в щата Калифорния, Сан Франциско и Бангалор.


През третото тримесечие най-голям спад на наемите на първокласните офиси е регистриран в Мексико сити, Брюксел, Дъблин, Ванкувър и Канбера. Пониженията са в интервала 2-4%, сочи още статистиката на JLL.


Очаква се тенденцията за увеличението на наемите на първокласните офиси да продължи и в началото на следващата година в глобален мащаб, твърдят от компанията JLL.


В Пекин, Токио, Сан Франциско и Торонто се очаква цените да се увеличат значително, докато в Хонконг и Сингапур е възможен лек спад в наемите през следващите месеци.


Според данните на компанията JLL средното ниво на незаетите офиси в глобален мащаб е 13,8% и е най-ниското от две години, въпреки че заради икономическата обстановка много компании отлагат прелокацията си.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини