Търсене на имоти

Shell преподписа договора си за наем на на офис площи от 120 000 кв. м

Петролната компания Shell  преподписа договора за наем на офис площи от близо 120 000 кв. м валиден до 2025г.

Shell преподписа договора си за наем на на офис площи от 120 000 кв. мПетролната компания Shell  преподписа договора за наем на офис площи от близо 120 000 кв. м с компанията за инвестиции, строителство и управление на недвижими имоти Hines, предаде онлайн изданието Property Magazine.

Договорът за наем важи до 2025г. Може да се каже, че това е най-голямата сделка за отдаване на офис площи под наем в света за настоящата 2011г.

Действително Shell ще е наемател на офисите повече от 55 години, тъй като ги обитава от 70-те години на 20-ти век.
Двете сгради, в които се помещава петролната компания в Хюстън, са известни като Shell Plaza. Те са собственост и се управляват от Hines от 1970 г., когато са построени от компанията.

Първото здание наречено One Shell Plaza е най-високата структура от лек бетон в света със своите 50 етажа. Второто - Two Shell Plaza има 26 етажа и помещава офиси, търговски обекти и паркинг.

Строителната компания Hines ще модернизира сградите, в замяна на подновяването на договора за наем. Всички стъкла в двете кули вече са подменени с енергийно ефективни прозорци, които пропускат повече дневна светлина в помещенията. За 2012 г. са планирани ремонтни дейности по електропреносната система и други механични подобрения.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини